Tromssa – Ylläs – Salla – Savonlinna, kesä 2020

Kesäloma suunniteltiin Midnattsolhoppet-agilitykilpailujen ympärille. Ensin mentäisiin Tromssaan, sieltä suunnattaisiin kohti eteläisempää Norjaa, sitten ajettaisiin Ruotsin läpi ja lopuksi lautalla takaisin Suomeen. Korona-virus kuitenkin sotki matkasuunnitelmat. Ruotsin läpi kulkeminen oli ehdottomasti pois suljettu vaihtoehto, mutta kisojen järjestämistä ja Norjan rajojen auki pysymistä vielä jännitettiin. Lopulta selvisi, että agilitykisat järjestettäisiin ja suomalaisten matkustaminen Norjaan sallittaisiin. Niinpä päätimme osallistua kisoihin, mutta jättää muun matkustelun Norjassa toiseen kertaan. Menomatkalla ei ollut liikaa aikaa, ja matkasimme Tromssaan suorinta tietä. 

Harrinivan leirintäalue aamulla 13.7.2020

Pohjois-Suomessa oli aikamoiset ruuhkat. Olemme usein pitäneet kahvi- tai ruokatauon Kilpisjärvellä, mutta nyt sellaista ei edes harkittu. Onneksi koirien ulkoilutuksella ei ollut kiire, joten jatkoimme matkaa kohti rajaa. Norjan poliisi tarkisti henkilöllisyyden, mutta sen ihmeemmin ei rajalla kulunut aikaa. 80 kilometriä piti vielä ajella, sitten päästiin Nordkjosbotniin ja kahville. Vollan Gjestestue tarjosi majoituspalveluiden lisäksi maukkaat kahvilan antimet.

Kisat käytiin jalkapallohallissa, joka sijaitsee aivan Tromssan leirintäalueen vieressä. Ja kylläpä olikin hienot puitteet: tilava halli, hyvä kahvio ja mukavat ulkoilumaastot. Vakava puutteena mainittakoon ainoastaan se, että vohveleita ei tällä kertaa saanut. Tämä oli tietenkin ymmärrettävää vallitsevan tilanteen takia – hygienian suhteen järjestävät olivat tarkkoina. Kun myös sää suosi meitä, täytyy sanoa, että kiva kisatapahtuma, vaikka tuloksellisesti ei olekaan mitään mainittavaa. Alla olevissa kuvissa Pontus poseeraa leirintäalueen läheisyydessä.

Tromssan jälkeen siirryttiin Ylläkselle. Leiri ehdittiin pystyttää ennen sadetta.
Pienet ja käytännölliset tilat ovat Aatun mieleen. Auntovaunusta käsin pystyy vahtimaan koko pihaa vaivautumatta edes ulos.