Ylläs, Tromssa, Andenes, Jällivaara – kesä 2022

Täällä pohjoisessa saa aina vähän jännittää porojen kanssa, kun nämä etelän piskit menevät niistä aivan sekaisin… Nyt ei kohdattu kuin yksi, ja se oli niin suuri, ettei Pontus poroksi tunnistanut. Tutulla paikalla ollaan Äkäslompolon keskustassa, eli majapaikkana Ylläksen Ykkös Caravan.

Ylläksen jälkeen huristeltiin Tromssaan, jossa Markku ja Osku kisasivat. Kisapaikka oli aivan leirintäalueen vieressä ja ympärillä oli mukavat kävelymaastot. Poluilla oli yleensä väljää, joten oli helppo mennä Pontuksen kanssa. Sää Tromssassa oli välillä lämmin, välillä helteinen.

Pontus ja Aatu varmistavat, etteivät unohdu kyydistä

Tromssan kisojen jälkeen lähdettiin taas liikkeelle, päämääränä Andenes. Matkalla sinne kuitenkin yhden yön pysähdys Sjøveganissa. Agilitystä tutuksi tullut Ragnvald majoitti meidät kotinsa pihaan, jossa koirat pääsivät juoksentelemaan. Isäntä vei meidät mukavalle reitille iltakävelylle. Hyttysiä oli, mutta oli kyllä hienot maisematkin.

Nämä kuvat ovat Andenes Camping -alueelta. Säät vaihtelivat paljon. Oli hellettä, oli viileää, oli kovaa tuulta ja ihan vähän sadettakin.

Olimme vuonna 2012 valassafarilla Andenesissa ja näimme silloin kaskelotin. Ajattelimme lähteä uudestaan vastaavalle laivareissulle. Kyllä kaskelottia voisi katsoa toisenkin kerran elämässään! Yllätys oli melkoinen, kun kaskelottien sijaan näimmekin useita miekkavalaita.

Päivä oli aurinkoinen ja lämmin, todella hieno sää lähteä merelle. Laiva kuitenkin keikkui niin paljon, että kuvaaminen ei ollut ihan helppoa. Lopputuloksena sentään muutama onnistunut kuva muistoksi.

Andøyan maisematie. Saaren länsipuolella kulkevalla turistireitillä on kaksi näköäläpaikkaa. Tässä Kleivudden.

Bukkekjerka. Noin hienoja vessoja ei ole ennen tullut vastaan! Bonuksena merikotka ja sepelrastas.

Andenesin jälkeen seuraava yöpyminen oli Narvikissa. Nautimme Maijan ja Richardin vieraanvaraisuudesta ja sitten nokka suunnattiin kohti Ruotsia. Majoituimme Gällivare Camping-alueelle. Sen läheisyydestä löytyy alue, jonne on koottu vanhoja asuintaloja.

Kävimme myös katsomassa maisemia Dundretin huipulla.

Jällivaarasta sitten Haaparantaan. Lämpimä kesäsäät jatkuivat. Leirintälue on siistin puiston vieressä, siellä oli taas Pontuksella mukavasti tilaa ympärillä. Alla vielä muutama kuva Kukkolankoskelta Ruotsin puolelta.