Salla, Varanginvuono, Saariselkä – kesä 2023

Tällä kertaa kesäloma aloitettiin jo toukokuun puolella. Säiden puolesta se osoittautui hyväksi ajankohdaksi, sillä koirien kanssa ei oikein helteitä kaipaa. Välillä oli syytä panna pipo päähän, mutta vettä satoi vain harvoin. Itikoita tavattiin vasta viimeisenä reissupäivänä Kuopiossa, pohjoisessa niitä ei ollut lainkaan. Missään ei ollut myöskään ruuhkaa.

Alla olevat kuvat otettu Sallassa 26.-31.5.

Muutaman lintukuvankin sain Sallassa:

Matka jatkui pohjoisen suuntaan. Yksi yö vietettiin Ivalossa (Ivalo River Camping). Jo saapumisiltana oli vähän viileämpää kuin Sallassa oli totuttu. Kesäkuun ensimmäisenä päivänä herättiin lumisateeseen.

Seuraava kohde oli Varanginvuono. Vestre Jakobselvin eli Annijoen leirintäalue on tuttu, aina mukava paikka. Näin kesäkuun alussa muita turisteja oli todella vähän.

Onnistuneita lintukuvia ei tullut kovin montaa.

Nämäkin maisemat on nähty aikaisemminkin, mutta näin hienoja paikkoja voi katsella moneen kertaan. Hamningberg on entinen kalastajakylä. Kahvilaa ei kannata etsiä, mutta kuivakäymälä löytyy.

8.6. siirryttiin Varanginvuonolta Saariselälle, jossa Markku kisasi Oskun kanssa. Ensin oli pipolle ja hanskoille käyttöä, aivan kuin Varanginvuonollakin, mutta nopeasti tilanne muuttui. Pitkät kalsarit sai vaihtaa sortseihin.

Alla olevassa kuvassa Ilmari Kianto ja vähän pienempi suurmies Pontus. Patsas löytyy Suomussalmelta Kiantajärven rannalta. Jalonhelmi on hyvä paikka pissattaa koirat ja käydä itse kahvilla.