Nordkapp ja Alta, kesä 2010

Saavuimme Kirkeportenin leirintäalueelle Magerøyan saarelle Nordkapin kuntaan 14.7.2010. Saarelle ajetaan 6,8 km pitkän tunnelin kautta. Lämpötila Kirkeportenissa oli noin +9 astetta.
Markku sai seuraa viedessään koirat aamukävelylle.
Lähdössä lintusafarille Gjesværstappanin luonnonsuojelualueelle. Lämpöhaalariin pukeutuneena ei tullut vilu parin tunnin reissulla.
Karimetso
Suula
Ruokki ja lunni
Lunni
Paluu lähtöpaikkaan eli Gjesværin pieneen kalastajakylään. Se sijaitsee Magerøya-saaren länsipuolella.
Näkymä jossain päin Magerøyan saarta.
Ja sitten ollaan perillä Manner-Euroopan pohjoisimmassa kolkassa. Paitsi että ei se olekaan totta! Oikeasti Knivskjellodden on vielä Nordkappiakin pohjoisemmassa, mutta sinne ei vie maantietä.
Nordkapphallen. Tarjolla oli esimerkiksi kahvila, ravintola, panoraamafilmi ja matkamuistomyymälä.
Jussi ei arvosta taidetta. Mother and child -veistos.
Children of Earth -monumentti symbolisoi yhteistyötä, ystävyyttä, toivoa ja onnellisuutta yli rajojen.
Yli 300 metrin korkeudella merenpinnasta.
Leirintäalueelta lähti polku kohti Skarsvågin kylää. Vasemalla kalliomuodostuma Hornet, joka sijaitsee noin 2,5 km itään varsinaiselta Nordkappin ylätasangolta.
Kirkeporten
Skarsvåg
Kamøyvær
Honningsvåg
Honningsvågissa sijaitsevan pienen museon edustalla on patsas laivakoira Bamsesta. Bernhardinkoira Bamse oli Norjan laivaston maskotti toisen maailmansodan aikana.
Nordkappin jälkeen leiriydyimme Altaan.
Altan museossa pääsee katselemaan noin 2000 – 6200 vuotta vanhoja kalliopiirroksia, jotka on hyväksytty Unescon maailmanperintökohteeksi.
Alueella saa liikkua vain merkittyjä reittejä pitkin.
Altasta lähdimme kohti Tromssaa. Oikaisimme vähän ja poikkesimme E6-tieltä. Väli Olderdalen – Breivikeidet kuljettiin osin lautalla.
Keskiyön aurinko kisapaikalla Tromssassa. Kahtena ensimmäisenä päivänä satoi vettä, mutta lauantaina sää alkoi kirkastua ja lämmetä.