Salla ja Vuokatti, kesä 2021

Tälle kesälle ei kannattanut suunnitella Norjan matkaa, koska sinne oli odotettavissa pandemian aiheuttamia matkustusrajoituksia. Mutta pohjoiseen on kuitenkin aina mukava suunnata ja Suomen puoleltakin löytyy hyviä kohteita. Ennen reissua oleskeltiin vaunulla Mäntyharjulla. Hyttysiä oli aivan kamalasti…

Kävimme viime kesänä ensimmäistä kertaa Sallassa. Paikka miellytti rauhallisuudellaan, joten päätimme mennä sinne uudestaan. Kesäkuussa lomailijoita ei ole vielä paljon, joten varsin väljästi siellä sai elellä. Viivyimme Sallainen Caravan -alueella reilun viikon ja koimme monenlaista kesäsäätä. Useimmiten oli lämmintä muttei helteistä, toisinaan sateli vähän vettä ja ukkoskuurokin osui kohdalle.

Järveä kierrettiin ahkerasti koirien kanssa. Reitti oli mukava myös Pontukselle, sillä ruuhkaa ei ollut ja tarvittaessa pääsi väistämään. Lintuja näkyi ja kuului, järripeipot olivat kovasti äänessä ja yksi käväisi aivan lähellä. Kamera ei ollut tietenkään silloin mukana. Samalla tavalla kävi leppälinnun kanssa. Mutta muutaman lintukuvan sain:

Naruskajoki

Lopulta oli aika lähteä etelämmäs ja valmistautua loman loppumiseen. Siirryimme Sallasta Sotkamon Vuokattiin, jossa viivyimme kolme yötä. Vuokatti ja Kattivankkuri olivat myös ennestään tuttuja paikkoja. Sää oli lämmin ja aurinkoinen. Vuokatissa on tietysti aina urheilevaa väkeä, mutta hyvin sinne mahduttiin. Nuo mäntymetsät ovat mielestäni todella hienoja!